Gremi de Sant Antoni Abat

Entitat que organitza cada any la Festa de Sant Antoni Abat el 17 de gener.

Carros, carrosses, tractors, animals, cavalls, ball, espardenyes de branca, orquestra, la verra que fan girar, coca, vi bo, figues seques, entre altres, són els ingredients que no falten a la festa de Sant Antoni.

Aquesta festa comença a les 7 del matí amb les torrades a la plaça. Els membres del Gremi ho deixen tot preparat perquè al migdia s’hi pugui ballar la dansa. 

A les 10 del matí, davant la Casa de la Vila, es forma comitiva d’autoritats, administradors, agremiats i simpatitzants i van cap a l’església, on a les 11 es celebra l’eucaristia de Sant Antoni i es canten els goigs. 

A les 12 del migdia, un cop acabada l’eucaristia, es realitza la benedicció de cavalleries, maquinària agrícola i altres animals. Seguidament se succeeixen els Tres Tombs.

A les 2 del migdia, a la plaça Josep Umbert Ventura es balla la dansa. La dansa de Sant Antoni és presentada per Francesc Garriga i dirigida per Ramon Alemany, dos santfeliuencs que durant molts anys han estat balladors de la dansa.

A la tarda del dia 17 de gener s’organitza un concurs infantil de dibuix i pintura dedicat a aquesta diada.

A les 8 del vespre i per acabar la festa, es fa un concert a la sala del teatre del Centre Cívic i, tot seguit, el gran ball de gala.

C/ Agustí Santacruz, 4 - 08182 Sant Feliu de Codines - Barcelona
Nom de contacte: Francisco Garriga
Telèfon: 938 660 073
Adreça electrònica: sisco@e-binari.com
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 22.03.2021 | 11:16