Línia telefònica territorial d'atenció per a persones LGTBI

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya treballa en el disseny i la implementació d'un sistema d'observació permanent davant la discriminació i l'homofòbia, bifòbia i transfòbia en els diferents escenaris on es puguin produir.

Per això, ofereix una oficina de denúncies amb assessorament legal i jurídic i acompanyament psicosocial on dirigir-se en cas d'agressió i/o discriminació per motius d'orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

Es poden realitzar denúncies a través de la seva web, al correu electrònic coordinacio@och.cat o al telèfon 932 172 669. Aquest servei també pot ser presencial, a les seves oficines de Barcelona, en l'horari disponible a la web.


Telèfon d'atenció per a persones LGTBI+ al territori:

Disposen, a més, d'una línia Whatsapp per a persones LGTBI on es poden denunciar (via trucada o via xat) les discriminacions i violències patides de manera segura i anònima.

Està activa el primer dimarts de cada mes de 18:00 a 20:00h al 669 901 651, tot i que es pot escriure al xat de Whatsapp en tot moment.

És un servei gratuït, obert a tothom i que abasta tot el territori català, gestionat pel cos de voluntaris de l'OCH.

Telèfon d'atenció per a dones lesbianes i bisexuals:

Aquesta línia telefònica, a més, reserva una franja horària de manera exclusiva a dones (cis o trans) lesbianes i bisexuals, per tal de facilitar les denúncies per part d'aquest col·lectiu.

Es tracta d'un espai on les dones poden ser acompanyades exclusivament per altres dones, expressar el seu malestar i denunciar les discriminacions viscudes.

Està activa el primer dijous de cada mes de 18:00h a 20:00h també al 669 901 651, tot i que, de la mateixa manera, es pot escriure al xat de Whatsapp en tot moment.

Darrera actualització: 06.08.2021 | 12:52