Reempresa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. T’ajuden a comprar o vendre una empresa ja en funcionament.

Es tracta d'un nou model d'emprenedoria i de creixement empresarial: un mecanisme professional pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d'una empresa d'altres en funcionament per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la.

Una empresa en funcionament té moltes més possibilitats i capacitats de generació de recursos que una nova empresa que comença de zero i també s'evita, així, la conflictivitat i judicialització dels processos empresarials de tancament. A més, amb la cessió d'empreses es reforça el teixit empresarial actual i de futur i es promou un mercat susceptible de provocar creixement econòmic.

En estructurar el procés de Reempresa es mantenen tots els actius de l'empresa i aquesta continua en funcionament, mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors i donant valor a tota la història i esforç desenvolupats en la creació inicial de l'empresa. En la majoria de pimes, i en totes les empreses personals, aquest procés significa l'assumpció de les tasques de direcció i gestió per part de la persona reemprenedora.

Més informació a reempresa.org i a diba.cat.

Darrera actualització: 06.08.2021 | 12:56