Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

És un programa per practicar català a través de la conversa, en un context real i relaxat. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

L'equip de professionals del VxL assigna la parella lingüística i dona el suport necessari durant les trobades. Les parelles lingüístiques es formen tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats. Totes les persones que participen en el programa ho fan d’una manera desinteressada.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada).

El VxL es va iniciar el 2003, des d’aleshores ha format més de 135.000 parelles lingüístiques i ha tingut la col·laboració de gairebé 9.000 entitats i establiments col·laboradors.

Tant si vols participar al programa com a voluntari o voluntària o vols fer-ho com a aprenent o aprenenta, tant si tries la modalitat presencial com la virtual, has de ser major d'edat, has de disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar.

Més informació a la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament i a vxl.cat.

Darrera actualització: 06.08.2021 | 14:09