Aigua

L'aigua en dades

Consum mitjà d'aigua per mesos

Font: CASSA

Sequera excepcional

Cronologia:

26/07/2022 Estat d'ALERTA (Dotació màxima: 250 litres/hab·dia)

27/05/2023 Estat d'EXCEPCIONALITAT (Dotació màxima: 230 litres/hab·dia) | BAN Municipal - Sequera excepcional 

21/07/2023 Comunicat sobre la situació d'abastament d'aigua potable al municipi

21/07/2023 BAN Municipal - Sequera i restriccions

Des del diumenge 16 de juliol del 2023 hem entrat en una situació límit en la que el consum està superant la captació. A l'aturada forçosa d'una de les bombes s'hi ha sumat també l'habitual augment de consum dels mesos d'estiu, causat per l'increment de població estacional i també pels episodis de calor intensa que estem patint. Això provoca que els dipòsits no recuperin el nivell i posa en risc la nostra capacitat de garantir el subministrament ininterromput d'aigua a la població.

Per garantir-lo, la solució immediata que ha plantejat l'empresa CASSA és la de comprar aigua externa, que arribarà amb camions cisterna per aportar als dipòsits aquesta diferència entre el que consumim i el que captem.

Per reduir aquesta aportació d’aigua externa i, fins i tot, aconseguir que no sigui necessària, volem fer una crida al compromís de la població per aconseguir reduir el consum actual un 20%. Això vol dir consumir 200 m³ menys cada dia, entre tots i totes. Aquest ha de ser un objectiu de poble, conscients que tot el que no aconseguim reduir, ho haurem d'aportar externament.

03/01/2024 Comunicat sobre la situació de l'aigua i la greu crisi de sequera

12/01/2024 1a Taula de l'Aigua Notícia: es convoca la 1a Taula de l'Aigua de Sant Feliu de Codines

25/01/20234 Acord de Ple de 25 de gener de 2024: Dictamen per donar suport a les mesures per fer front a la situació de sequera que pateix el municipi, la declaració de l'estat d'emergència per sequera i la sol·licitud de connexio de la Xarxa d'aigua de Sant Feliu de Codines a la Xarxa d'Aigües Ter-Llobregat.

 

Dades diàries de captació, consum i aportacions externes:

⚠️ ATENCIÓ. En data 10/08/2023 s'ha detectat i corregit un error en les dades informades per CASSA. Aquesta correcció en el càlcul del CONSUM provoca que les dades tignuin variacions respecte les informades fins ara i ens situen en un escenari més desfavorable del que mostraven les dades anteriors. 

Font: CASSA

Consells d'estalvi d'aigua

Descarrega't els consells per estalviar aigua.

CASSA Aigües de Sant Feliu de Codines

L'any 2012 l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines va adjudicar a l'empresa CASSA AIGÜES I DEPURACIÓ el contracte de concessió de la gestió de l'explotació i del servei d'abastament d'aigua potable al municipi. 

Consulta el CONTRACTE DE CONCESSIÓ DE L'AIGUA

El Servei Municipal d'Aigües de Sant Feliu de Codines us atendrà presencialment a l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines tots els divendres de 9h a 14h.

 • Telèfon atenció a les persones (feiners de 8 a 15 hores): 931 227 333
 • Telèfon avaries (24 hores, tots els dies de l'any): 900 878 583
 • Oficina virtual: www.cassa.es (o per correu electrònic per a consultes: clients@cassa.es)

Notícies relacionades amb l'aigua

 • aigua
  19 2 2024

  Reparades unes fuites en la canonada d'aigua al carrer Països Catalans

  S'han reparat unes fuites en la canonada d'aigua, just després de la vàlvula reguladora de pressió, al carrer Països Catalans de Sant Feliu.

 • sondeig
  9 2 2024

  Iniciats els treballs de sondeig d'un nou pou al Flaquer per explorar una nova captació d'aigua

  L’Ajuntament ha iniciat els treballs de sondeig d'un nou pou a la zona del Flaquer, per explorar una nova captació d'aigua. La durada prevista dels treballs és d'unes tres setmanes i té un cost de 53.077,20€.

 • TAULA DE L'AIGUA
  19 1 2024

  “Recuperem el coneixement sobre l’aigua” a la 1a Taula de l’aigua

  La 1a Taula de l’aigua, celebrada a Sant Feliu el 12 de gener, va apropar a la ciutadania la situació d’abastament d’aigua al municipi i el pla d’accions previstes que es portaran a terme a causa de la sequera, com ara l’execució d’un nou pou al Flaquer III per garantir el subministrament ja que les captacions existents són insuficients, estan a la baixa i no es recuperen.

 • taula de l'aigua
  10 1 2024

  La Taula de l'aigua comptarà amb el director de l'ATL, divendres 12 de gener

  L'Ajuntament organitza la Taula de l'aigua el divendres 12 de gener, un acte en format de diverses ponències i obert a tota la ciutadania on s'explicarà la situació d'abastament d'aigua, les actuacions a curt, mig i llarg termini i també l'estat de la gestió de la sequera a nivell municipal, que a dia d'avui és d'excepcionalitat però amb un escenari d'emergència. L'acte serà retransmès en directe per Ona Codinenca al 107.2 FM i a www.onacodinenca.cat 

 • flaquer
  29 12 2023

  L’Ajuntament inicia el sondeig d’un nou pou a la zona del Flaquer

  L’Ajuntament ha validat les obres per realitzar un sondeig d’exploració per fer una nova captació d’aigua a la zona del Flaquer. De la mà de l’empresa CASSA, s’ha donat llum verda a l’inici d’aquests treballs de sondeig amb un pressupost de 43.865,46 € +IVA.

Més notícies