La recaptació de les entrades de Festa Major es destinarà a l'ONG "Petits Detalls". Gràcies!

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 13:35

Gràcies a tothom seguim amb el compromís de dedicar una gran festa a l'any a cooperació i destinar la recaptació a aquest efecte.
Així com a l'any 2019 es van entregar 1020 euros a Pallassos Sense Fronteres per medicaments bàsics pels refugiats de Xàtil·la i l’any passat es va destinar la totalitat de l'import de les entrades de la Festa Major (1.200 euros) a productes de primera necessitat per a famílies vulnerables amb infants i a l’ampliació  del rebost solidari de Sant Feliu de Codines, aquest any l’import de les entrades de Festa Major s’enviarà a Uganda per poder col·laborar amb l'ONG Petits Detalls, on persones del Vallès i de Sant Feliu de Codines hi estan estretament vinculades.

Petits Detalls és una ONG amb seu social a Matadepera fundada el desembre de 2014 que promou projectes de cooperació internacional a Uganda. Els seus projectes busquen millorar el nivell de vida de la infància i les dones en les zones rurals del país a través de l'educació, el desenvolupament social i la salut bàsica.
El març de 2020, amb la irrupció de la Covid-19 a Uganda, tots els centres educatius van tancar i els joves de l'orfenat van quedar confinats a casa i van continuar amb una educació particular. Es van dissenyar noves activitats educatives per continuar amb currículum escolar i rebre altres formacions que els poguessin servir en un futur. Durant el 2021, algunes escoles i instituts van tornar a obrir parcialment, però per culpa de la tercera onada a l'Àfrica en general, aquests van haver de tancar i tot i que s'ha anunciat que tornaran a obrir el 2022 es desconeix quan el sistema educatiu podrà tornar a la normalitat al cent per cent. Molts joves han passat 2 anys sense rebre cap mena d'educació.
L'import de la col·laboració amb la Festa Major de Sant Feliu de Codines (2.517,10 euros) es destinarà íntegrament a garantir el retorn a les aules dels menors que viuen al centre i s'invertirà en les matrícules escolars de l'any 2022. L'educació és un Dret Humà bàsic i cap jove del món s'hauria de veure privat d'ella. Des de Petits Detalls, lluiten pacíficament a través de tots els seus projectes per aconseguir que els joves d'Uganda tinguin accés a una educació completa, equitativa i de qualitat.
Alguns joves de Sant Feliu han estat treballant sobre el terreny amb aquesta ONG i actualment la Maria Colom hi continua treballant. Agraïm molt la seva feina.

Darrera actualització: 03.11.2021 | 13:31

Imatges

petits_detalls