FontCodines: un joc esportiu com a preàmbul de l’OnCodines Trail

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00

L’ajornament de l’OnCodines Trail fins al març de 2021 fa que des de l’organització es plantegi un joc esportiu d’orientació i estratègia per equips

La situació sanitària ha obligat a reprogramar, per segona vegada, la primera edició del repte esportiu i solidari OnCodines Trail que s’havia de fer el 21 de novembre i, finalment, s’ha reprogramat al 20 de març de 2021.

Des de l’organització de l’OnCodines Trail es vol que el repte sigui ben present entre tots els equips participants i tots els voluntaris i per això, proposa la FontCodines, un joc que es podrà fer des del 21 de novembre fins al 31 de desembre de 2020 i que manté el lema “Ens movem per la Glòria”.

La FontCodines és un repte esportiu però també d’orientació i estratègia, a realitzar en equips d’entre 2 i 6 persones (o el nombre màxim de persones que marqui la normativa sanitària del moment), que consisteix en obtenir la màxima puntuació possible en un màxim de 5 hores. Els punts s’obtenen fent quilòmetres i localitzant diversos elements dels boscos del nostre entorn.

Amb orientació i estratègia cada equip s’haurà de muntar un recorregut pels voltants del seu poble o bé de lloc que esculli (si les normes sanitàries del moment permeten la mobilitat) on pugui obtenir puntuació d’uns punts d’interès que formen part del joc. Amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de punts possibles en un temps màxim de 5 hores.

Els punts s’obtenen localitzant construccions com ermites, castells, molins o fonts, l’element que dóna nom al joc i, alhora, un dels que dóna més puntuació. Un altre element que dóna puntuació és el “punt OnCodines” que és l’edifici de l’ajuntament de cada un dels municipis per on transcorrerà el repte OnCodines Trail al mes de març. Per capturar els elements caldrà que els participants els facin una foto i l’adjuntin amb el track del seu recorregut juntament amb una fitxa que trobaran al web quan s’apuntin.

Pot participar a la FontCodines els equips participants a l’OnCodines Trail (ja sigui tot l’equip sencer o una part de l’equip), els voluntaris o bé persones que no estiguin inscrites ni com a esportistes ni com a voluntariat.

Per a apuntar-se al joc, cal omplir un formulari que es troba al web www.oncodinestrail.cat/fontcodines. Els equips i voluntaris inscrits a l’OnCodines Trail es poden inscriure de manera gratuïta mentre que la resta de persones ho poden fer, també a través del web, però fent una donació de 20 euros per equip a la Fundació Oncovallès. Per aconseguir, així, que el donatiu que han aconseguit tots els equips sigui encara més gran.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 12:25