La segona edició de l’OnCodines es tanca amb un marcador final de 86.296 euros contra el càncer

Dimecres, 11 de maig de 2022 a les 10:00

El lliurament del donatiu aconseguit pels 84 equips participants al repte a les tres fundacions beneficiàries es va fer dijous passat a Can Palots, Canovelles.

La segona edició de l’OnCodines Trail, celebrada el dissabte 2 d’abril, s’ha tancat finalment amb un marcador de 86.296 euros contra el càncer recollits pels 84 equips participants al repte. La xifra definitiva es va fer publica el passat dijous en un acte al teatre auditori de Can Palots, a Canovelles, amb la presència de les tres entitats beneficiàries: Oncovallès, el BBHI de l’Instiut Guttmann i la Fundació oncològica infantil Enriqueta Villavecchia, que s’incorpora per primera vegada com a entitat receptora de la recaptació de l’OnCodines Trail. El donatiu ha estat aconseguit pels equips participants al repte ja que, en inscriure’s, tenen un doble objectiu: completar el repte esportiu per equips de completar el traçat de 60 o 80 quilòmetres i aportar un mínim de 600 euros per equip destinats a fer front la càncer.

“Estem molt satisfets. La primera edició tenia un motiu emocional molt potent al darrera i en aquesta segona estàvem a l’expectativa de veure com evolucionava i realment ha anat molt bé. Només fa deu mesos de la primera edició i ja hem fet la segona, assolit un donatiu final que ens satisfà molt”, va explicar Jordi Franquesa director del repte juntament amb Lluís Vilalta. 

La Fundació Oncovallès ha rebut un 75% del donatiu. Carme Grau, coordinadora de l’entitat, ha definit el projecte OnCodines com “la salvació ja que amb la pandèmia ens hem quedat sense poder fer activitats al carrer que són la principal font d’ingresos de la fundació d’ajuda oncològica”. Carme Grau ha afegit que les persones malaltes ateses per la fundació han crescut un 35% aquest any.

El projecte Barcelona Brain Health Initiative, que treballa per a la salut cerebral, ha rebut un 15% de la recaptació. A banda d’agrair la donació, els responsables del projecte han recordat que l’OnCodines inclou algun “molt contents, molt il·lusionats i molt honrats que una organització de diversos pobles hagi pensat en nosaltres com a beneficiaris del donatiu”. El projecte investiga els set pilars fonamentals per tenir una bona salut cerebral, un dels més destacats és l’activitat física i la socialització en són uns d’ells.

La Fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavechhia ha rebut un 10% del donatiu. La seva gerent, Anna Varderi, expressava el seu agraïment: “estem encantants. La donació econòmica ens ajuda molt a fer possible els nostres projectes però aquesta part tant bonica de col·laboració entre entitats i amb la implicació de tants municipis també ens ajuda molt a donar-nos a conèixer i a tenir-nos en compte cada cop que un poble hi ha un nen malalt”. 

El dia de la prova esportiva, el marcador de donatius es va tancar amb 80.000 euros i s’ha anat engreixant fins al moment de tancar. 

L’OnCodines Trail està organitzada pel Club Atlètic Sant Feliu, el Centre Excursionista Sant Feliu i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, en col·laboració amb 10 ajuntaments més. El director de la prova, Lluís Vilalta, ha avançat que hi haurà una tercera edició de l’OnCodines. La data definitiva encara no s’ha tancat però es treballa perquè pugui ser a mitjans d’abril de 2023.

 

Darrera actualització: 11.05.2022 | 09:52

Imatges