Tot a punt per l'OnCodines Trail del proper 29 de maig

Dijous, 20 de maig de 2021 a les 09:45

A una setmana de l'OnCodines Trail, l'organització, els participants i els voluntaris ho tenen tot a punt perquè després d'un any, finalment, es pugui per fi realitzar aquesta gran prova esportiva, solidària i festiva, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines.

La prova s’adapta al context sanitari i incorpora mesures com ara testos d’antígens per als participants.

El Centre Excursionista Sant Feliu se suma al Club Atlètic Sant Feliu en l’organització del repte esportiu i solidari que compta amb l’aval de la FEEC.

L'OnCodines Trail, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines, es farà com una prova segura per a participants, voluntaris i organitzadors. Després de tres ajornaments com a conseqüència de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, l’OnCodines s’ha adaptat al moment pandèmic i comptarà amb la participació d’un centenar d’equips dels 113 inscrits inicialment.

Una gran prova que no només és esportiva, s'ha convertit en un esdeveniment solidari, festiu i de superació per a tots els participants, organitzadors i voluntaris. Una jornada que de ben segur serà recordada i ens deixarà moments inoblidables. 

Elements clau que s’han incorporat perquè l’OnCodines sigui un espai segur:

  • L’equip organitzador ha sumat un responsable Covid encarregat de dissenyar i fer el seguiment de les mesures de prevenció.
  • L’esdeveniment transcorre en la seva totalitat a l’aire lliure i, per tant, en cap moment s’acumulen participants i voluntaris en espais no ventilats. Els espais tancats previstos en l’edició del 21 de març de 2020 s’han suprimit.
  • Redacció d’un Protocol COVID que agrupa totes les mesures de prevenció i que serà conegut, compartit i acceptat per tots els membres que participin. A més, tothom haurà de signar la declaració responsable per a participar.
  • Totes les persones implicades en la prova passaran un test d’antígens facilitat per l’organització i finançat pels 11 Ajuntaments que donen suport a la prova. Els prop de 600 participants, més de 200 voluntaris i els 25 membres de l’staff se l’hauran de fer entre 24 i 28 hores abans de l’esdeveniment. 

El repte passa de dos a tres recorreguts (72, 55 i 43 km)

L’OnCodines Trail també s’ha adaptat a la situació sanitària amb modificacions en el recorregut. A petició de Protecció Civil i Salut Pública s’han hagut de suprimir i buscar alternatives a alguns trams urbans del traçat inicial i s’han fet algunes variants entre caminants i corredors per evitar que hi hagi embussades. També s’adaptaran les sortides que seran esglaonades i planificades en funció dels ritmes dels equips.

A més, s’ha passat dels dos recorreguts inicials, a tres recorreguts: L, M i S. Un recorregut de 43 quilòmetres caminant se suma als dos inicials de 55 caminant i 72 corrent. D’aquesta manera, es facilita, que les persones que no han pogut entrenar prou o que tenen por de no complir amb els temps de pas, puguin participar de l’esdeveniment.

El recorregut té sortida i arribada a Sant Feliu de Codines i transcorre per un total d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès: Sant Quirze Safaja, Figaró, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana i Caldes de Montbui. Recorrent indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el Passeig de la Garriga, el Castell de Montbui o la plaça de la Font del Lleó de Caldes, entre molts d’altres.

Un repte solidari que ja ha aconseguit més de 83.000 euros contra el càncer
Els equips que participen a l’OnCodines ho fan amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros per equip que es destinen íntegrament a la Fundació Oncovallès. En aquest sentit, la participació a la cursa requereix (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip. Fins al moment s’han aconseguit 83.000 euros però els donatius als equips es mantenen oberts.

Com neix l’OnCodines?
Els impulsors de l’OnCodines Trail som un grup de corredors de Sant Feliu de Codines que, des de fa uns anys, participem a l’Oncotrail, una cursa per equips que es fa a Palafrugell, així com en altres curses solidàries. La pèrdua de la Glòria, membre de l’equip, com a conseqüència d’un càncer, va fer que aquest grup de persones es decidís a impulsar aquesta iniciativa.

El 10 de setembre de 2019, en una presentació al centre cívic de Sant Feliu de Codines, el repte va ser apadrinat per l’alpinista Sergi Mingote i l’atleta Eli Gordón.

Darrera actualització: 27.05.2021 | 14:59

Imatges

on_codines on_codines