Adhesió a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2021

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 12:20

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’adhereix a la Setmana de la Prevenció de Residus 2021 que se celebrarà del 20 al 28 de novembre.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, amb l’objectiu de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. Així com fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i sobretot fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
L’ajuntament s’uneix a aquesta iniciativa europea per treballar tots plegats com a comunitat circular, comunitat sostenible i per un planeta residus zero!
El dissabte 20 de novembre hi haurà una paradeta al mercat municipal, de 10 a 13 hores amb material reutilitzable per repartir entre la població: carmanyoles, embolica entrepans de més d’un sol ús, mini contenidors de piles, bosses de cotó, així com tot el material relacionat amb la recollida d’escombraries Porta a Porta.
També s’engega per primer any un concurs d’Instagram “Li donem una segona vida” on es poden penjar fotos de materials que tenim per casa i que ja no fem servir i que li podem donar una segona vida, premiant les propostes més originals i les que hagin utilitzat més materials de casa, sense haver-ne de comprar, del 20 al 28 de novembre de 2021. Podeu trobar les bases a: Bases Concurs Instagram "Li donem una segona vida?"
I durant l’any continuaran les propostes de les 3R’s a casa, als centres educatius, als equipaments municipals... i recorda Redueix, Reutilitza, Recicla!

Setmana Europea de la Prevenció de Residus a la xarxa de deixalleries
La xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, serà l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats:

  • Jo RNova, i Tu?, programa de reutilització social a les deixalleries del Consorci (que és vigent durant tot l’any), que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció socio laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides a aquest projecte iniciat l’any 2014, i que ha permès la reutilització de més de 14.000 objectes. 
  • DeixaLlibres, és la segona activitat programada a totes les instal·lacions, i té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 35.000 exemplar-.
    En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a instal·lacions gestionades pel Consorci.
Darrera actualització: 19.11.2021 | 10:36