Dr. de los Pinos és l’opció guanyadora com a nom del nou CAP de Sant Feliu de Codines

Dilluns, 8 de de novembre de 2021 a les 10:55

La setmana passada, de dilluns 1 fins dissabte 6 de novembre, l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, a través del portal “Participa311”, va posar en marxa una consulta popular per establir el nom del nou CAP de la nostra vila.  
Les opcions a votar eren: Dr. de los Pinos, La Fonteta o CAP Sant Feliu.

Un cop tancada la possibilitat de seguir exercint el dret de vot, els resultats obtinguts són els següents:

  1. CAP DR. DE LOS PINOS – 205 VOTS
  2. CAP LA FONTETA – 71 VOTS
  3. CAP SANT FELIU – 33 VOTS

Vist resultat, l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines proposarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que el nostre CAP s’identifiqui com a CAP Dr. de los Pinos.

Després d’aquest procés, des del govern voldríem fer uns comentaris.

1 – Aquest sistema de votació ha estat totalment telemàtic, i des de la regidoria hem considerat que a Sant Feliu hi ha un gran percentatge de persones grans que de ben segur volien votar. És clar que per aquest tipus de votació, que per altra banda ha servit per tenir una primera experiència, ha permès que votés tothom que volgués i, únicament i per exigències del sistema informàtic, la funcionària que ha estat fent el vot presencial és la que ha hagut d’entrar el vot amb la identificació de l’usuari. Aquesta circumstància de vot era “exclusivament” per aquelles persones que no ho poguessin fer electrònicament. Els votants han accedit a la votació de forma individual per tal de protegir la seva confidencialitat.
A més, es va desplaçar a dos domicilis per permetre que persones amb mobilitat reduïda que volien votar, ho poguessin fer. Així i tot, creiem que en poperes ocasions es podrà millorar aquest sistema de vot. 

2 – El procés hauria hagut d’incloure als vilatans censats a Gallifa, puix que aquest CAP dóna servei a ambdues poblacions. Ha estat un oblit inexcusable que creiem que no hagués alterat el resultat, donada la gran diferència de vots de l’opció guanyadora, però des del consistori volem disculpar-nos per aquest fet, que desitgem no es torni a produir.

3 – Considerem, donat el baix índex de participació (309 vots de 5.474 vilatans censats a partir de 16 anys -un 5.6% de participació-), que aquest primer procés ha de servir per aprendre i poder convocar d’altres processos que puguin interessar més als codinencs i codinenques. 

Donem les gràcies a tothom que ha participat, i esperem que quan es convoqui un proper procés participatiu sigui engrescador per a tothom i la participació sigui important.

Darrera actualització: 08.11.2021 | 11:58