El dia 27 de març, encesa de llums grogues per fer visible l'endometriosi

Dissabte, 27 de març de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’uneix a una iniciativa de l’Associació d’Endometriosi de Catalunya el proper dissabte 27 de març, per tal de donar visibilitat a l’endometriosi.

En aquest sentit, l’Ajuntament farà una encesa de llums grogues (color corporatiu de la malaltia) a la façana de l’Ajuntament a les 19h, aprofitant que aquest mateix dia es farà l'endomarxa on-line per tal de donar màxima visibilitat a la malaltia. A les xarxes tothom podeu fer visible l'encesa amb l'etiqueta #totsxlendometriosi.

L’endometriosi és una malaltia benigna causada per la descamació de l’Endometri (la capa més interna de l’úter) durant la menstruació i que s’implanta fora de l’úter.

S’estima que aquesta malaltia afecta en 5-15% de les dones en edat reproductiva, principalment entre els 20-30 anys. La causa es desconeguda i existeixen diverses teories per intentar explicar la implantació d’endometri ectòpic. La teoria més acceptada és la menstruació retrògrada, una teoria descrita per Simpson a principis del segle XX. En aquest procés l'endometri flueix cap enrere a través de les trompes de Fal·lopi en lloc de fer-ho cap endavant i ser expulsat quan la pacient està menstruant.

#totsxlendometriosi

Darrera actualització: 05.04.2021 | 11:00