Sant Sadurní (Gallifa)

Sant Sadurní és fa molt present a Sant Feliu de Codines. Aquest puig és molt característic per la seva faixa de cingleres. Al cim hi trobem l'ermita romànica amb una casa annexa datada el 1714. Des d’aquest punt, podem gaudir d’una fabulosa vista panoràmica, sobretot cap al sud (Tibidabo, Garraf, el Farell, serralada de Marina) i cap a l'est (Montseny, Moianès); també podem veure Sant Llorenç del Munt i les puntes de Montserrat.

Sortida: Inici de la pista d'accés a la Roca (entre Sant Feliu de Codines i Gallifa); a uns 4 quilòmetres de Sant Feliu de Codines.

Longitud: 8,2 km.

Horari: 2 h 50 min.

Desnivell acumulat: 860 m (+430; -430).

Dificultat: La pujada és força suau. Hi ha marques de pintura en blanc i groc en alguns trams. No és exigent en quant a orientació.

Època ideal: Per les seves característiques és un recorregut que es pot fer fins i tot a l'estiu, atès que és un indret molt ombrejat.

Descripció de l'itinerari:
Accés a la Roca. Hi ha un cartell i una cadena. Seguir la pista, força planera. A l’esquerra veurem la casa de la Roca i la muntanya de Sant Sadurní. Abans de passar un pont trobem, a la dreta, un forn de calç i el camí que hem de prendre i que més endavant es bifurca (tirem cap a l’esquerra).

20 min. Riera de la Roca. La travessem en un tram on hi ha marges. A l'altra banda seguim el camí que segueix en paral·lel a la riera, entrant al bosc. Deixem un camí a la dreta i comencem a enfilar-nos. Hi ha trams molt erosionats i d’altres que són llargs i planers.

50 min. Bifurcació de camins. Deixem el que tira de pla i endavant i girem a la dreta, tot pujant amb un parell de revolts. Tram d'alzinar molt bonic. Arribem a la base de la cinglera i entrem en una clotada, sortint-ne tot pujant en diagonal.

1 h 5 min. Collet de Pedra. Curiós tram entre roca de conglomerat. El camí planeja, travessa una clotada i s'enfila fins a una pista.

1 h 15. Collet de Sant Sadurní. Punt d'unió de pistes. Passem pel darrere d'una gran alzina i seguim un corriol que es decanta cap a l'esquerra de la carena. Travessem una pista i seguim pujant per un sender rocós. Quan la pujada se suavitza ja veiem l'ermita entre les alzines.

1 h 30 min. Sant Sadurní de Gallifa. Passem per darrera l'absis i ens acostem a la cinglera (mirador); allà s'inicia un senderó que baixa entre les alzines. Després s'acosta a la carena i baixa decidit cap a una pista. Tirem a la dreta; la pista fa un revolt i planeja fins al coll.

1 h 40 min. Collet de Sant Sadurní. Seguim el camí de pujada.

2 h 50 min. Accés a la Roca.

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 08.04.2021 | 10:57