El Parer - Can Bosc

  • Dificultat: Fàcil
  • Temps: 2 hores 45 minuts
  • Llargada: 8,660 quilòmetres
  • Desnivell: 180 metres

Itinerari: El Parer - Ermita de Sant Climent - Can Bosc

Descripció:

0 min., 0 Km., 500 m. Alt. El començament de l'itinerari l'hem situat a la plaça Josep Umbert de Sant Feliu de Codines. Des d'aquí ens dirigirem, pel carrer Joan Maragall, cap a la plaça del Dr. Robert, que és per on passa la carretera que es dirigeix a Castellterçol i buscarem a terra els senyals del GR (franges blanca i vermella).

En aquest tram inicial hem de seguir aquests senyals durant uns 25 minuts, i per tant, passarem pels carrers: Vic, Roger de Flor, Plaça Sant Antoni i Bassella.

Després de recórrer uns 300 metres d'aquest carrer, tirarem a la dreta en direcció a la carretera, seguint els senyals del GR.

Seguirem la carretera amunt (circuleu per l'esquerra) fins al primer revolt.

16 min., 1,200 Km., 550 m. Alt. Agafem la pista que surt a la dreta (seguint senyals GR, hi ha un pal amb uns rètols que ho indica). Passem pel costat del Cim d'Àguiles i continuem per la pista que no està pavimentada. A partir d'aquí, observarem que no hi ha gaires arbres alts, fet provocat per l'incendi forestal que es produí l'any 1994. Recordeu que no es pot fer foc entre el 15 de març i el 15 d'octubre.

25 min., 1,750 Km., 550 m. Alt. Després de travessar el Torrent de la Bassella, abandonem el GR, que gira a l'esquerra, i continuem per la pista ampla, que, al cap d'una estona, passa pel davant de dues torretes i després de planejar torna a fer una mica de pujada.

39 min., 2,640 Km., 600 m. Alt. Arribem a una bifurcació i seguim per la pista de l'esquerra, que fa més pendent.

43 min., 2,750 Km., 620 m. Alt. Tirem per la pista de l'esquerra que fa un gir de 180 graus. Continua la pujada.

49 min., 3,140 Km., 650 m. Alt. Girem a la dreta, amb pujada, en un gir de 180 graus. 20 m abans hem deixat un camí que porta a una casa.

55 min., 3,440 Km., 675 m. Alt. Hem arribat a una esplanada que és el mirador del Parer, des d'aquest punt es veu una vista formidable sobre Riells del Fai, que és al peu del cingle que tenim a sota. També podem contemplar una bona part dels dos Vallès i en direcció a ponent, podem veure la muntanya de Sant Llorenç del Munt i més cap a l'esquerra i al fons, el Tibidabo. Si fa un dia clar també veurem el mar. A la dreta de Sant Llorenç del Munt, i més a la vora, destaca el cingle que forma la muntanya de Sant Sadurní, que té quasi mil metres d'alçada (956 m.) i que queda a sobre del petit poble de Gallifa. Des d'aquí continuarem per la pista de l'esquerra que, baixant primer una mica i després tornant a pujar va resseguint el cingle.

1 h., 3,640 Km., 680 m. Alt. Arribem al punt més alt del recorregut. Aquí hem d'agafar la pista de l'esquerra en direcció a la Masia del Parer. Des d'aquest punt, si teniu temps, és aconsellable fer una marrada, d'uns 300m., d'anar i tornar, per la pista que segueix el cingle, on, des del punt més alt, podreu gaudir d'una vista sobre Sant Miquel del Fai i una de les seves cascades, per la que no sempre cau aigua, així com els profunds gorgs que hi ha en el transcurs del tros de riu Tenes, que teniu als vostres peus (el temps d'aquesta marrada, no es conta en els temps que us donem). Un cop recuperat el camí, seguirem la pista tot planejant i deixarem a la dreta, un cop fets uns 100 metres, una pista que va de baixada i al cap d'uns altres 100 metres, en deixarem una altre pista que ve de l'esquerra (és una drecera del Mirador del Parer que hem estat abans), el camí fa una suau baixada i torna a planejar.

1 h. 10 min - 4,280Km., 670 m. Alt. Ens trobem davant l'entrada de la casa del Parer, que, per poc, es va salvar de l'incendi forestal que us hem parlat abans.

1 h. 13 min - 4,20 Km., 665 m. Alt. Hem arribat a una bifurcació, aquí creuem el GR que ve de Sant Miquel del Fai i es dirigeix cap a Sant Feliu de Codines. També ens trobem amb els senyals d'un PR (colors groc i verd ), que, tot girant a l'esquerra en direcció a ponent, haurem de seguir durant una estona. El camí va planejant i després de passar per la part de baix d'uns camps cultivats i de deixar dos camins que surten a l'esquerra, al començar i acabar aquests camps, inicia una pujada amb un revolt, a la dreta primer i després a l'esquerra que ens portarà a l'Ermita de Sant Climent.

1 h. 23 min., 5,040 Km., 655 m. Alt. Arribem a l'ermita de Sant Climent, situada entre pins i alzines. En aquesta ermita, el Centre Excursionista Sant Feliu hi celebra un aplec, cada any, el mes de novembre. Continuarem per la mateixa pista, tot seguint els senyals del PR.

1 h. 28 min., 5,330 Km., 660 m. Alt. Ens trobem una bifurcació a l'esquerra que seguirem. La pista, en clar descens ens portarà fins a la riera. Continuem amb el PR.

1 h. 40 min., 5,970 Km., 600 m. Alt. En aquest punt creuarem la riera per una gran llosa de pedra, si està mullada aneu en compte amb les relliscades. A uns 10 metres després de creuar la riera, abandonarem el PR, ja que aquest fa un gir de 180 graus cap a la dreta. Nosaltres continuarem recte per la mateixa pista, tot planejant entre unes feixes a sobre i a sota, algunes d'elles conreades.

1 h. 50 min., 6,150 Km., 600 m. Alt. Deixem la pista per la que caminàvem, per iniciar la pujada per una pista, a mà dreta, que surt en angle recte. Aquesta pista no està gaire transitada, presteu atenció en aquest punt. Tirarem recte amunt durant uns minuts.

1 h. 53 min., 6,210 Km., 610 m. Alt. Des d'aquest punt es veu un gran dipòsit d'aigua que teniu més amunt cap a l'esquerra, també sentireu el soroll dels vehicles que passen per la carretera que teniu a sobre. Doncs bé, aquí la pista gira cap a la dreta entre els camps, després es torna a enfilar i un cop salvades 4 feixes, gira a l'esquerra per acabar a la carretera.

2 h. 2 min., 6,500 Km., 640 m. Alt. Estem a la carretera que va de Sant Feliu de Codines (a l'esquerre) a Castellterçol (a la dreta). A pocs metres a la dreta hi ha un rètol que senyala l'entrada a "La Baronia", també es coneix la casa pairal com "Can Bosc". Bé doncs, hem de creuar la carretera i agafar la pista que es dirigeix a aquesta "Baronia" en un suau descens.

2 h. 7 min., 6,780 Km., 635 m. Alt. Abandonem la pista de "La Baronia", i girem a l'esquerra, al cap de uns 10 m., hi ha una petita esplanada d'on surten dues pistes, agafarem la de l'esquerra que és la que va en sentit descendent.

2 h. 15 min., 7,140 Km., 600 m. Alt. Deixem la pista ampla i agafem un corriol a la dreta que no és molt transitat. Continuem en línia descendent.

2 h. 20 min., 7,450 Km., 575 m. Alt. Deixem un camí a la dreta que va de pujada cap a "La Baronia", i agafem el de l'esquerra de baixada. Caminem una estona sota una línia elèctrica de mitja tensió. La riera ens queda a l'esquerra.

2 h. 25 min., 7,650 Km., 560 m. Alt. El camí fa un gir cap a la dreta i aquí l'abandonem per agafar un corriol més estret amb forta baixada per unes pedres que ens portarà al costat de la riera i tornem a tenir la línia elèctrica a sobre.

2 h. 30 min., 7,920 Km., 555 m. Alt. Deixem un camí que ve de la riera per l'esquerra. Continuem de baixada.

2 h. 33 min., 8,070 Km., 540 m. Alt. Creuem la riera i després d'un petit repetjó ja veiem les primeres cases de Sant Feliu de Codines.

2 h. 37 min., 8,360 Km., 540 m. Alt. Arribem a una pista més ampla i continuem a l'esquerra, estem entrant al poble per l'Era Nova. A partir d'aquí agafarem els carrers de Can Bosc, Sant Pau i arribarem a la plaça.

2 h. 45 min., 8,660 Km., 500 m. Alt. Arribem a la plaça Josep Umbert Ventura, que és el final de l'itinerari que ens havíem proposat de fer.

Darrera actualització: 24.02.2021 | 16:13