Ermita de Sant Climent

  • Dificultat: Fàcil
  • Temps: 1 hora 15 min.
  • Llargada: 8 km
  • Desnivell: 130 m

Itinerari: Aparcament Cim d'Àligues - miradors del Perer - mas El Parer - ermita de Sant Climent - aparcament Cim d'Àligues

Descripció: Iniciem la pedalada als afores del poble de Sant Feliu de Codines, davant del recinte del Cim d’Àligues, un lloc amb aparcament i espai per preparar-nos la bicicleta. Tot seguint els senyals del GR 5, agafarem la pista que surt a la dreta i que s’endinsa en un bosc amb arbres no gaire alts. Aviat travessem el torrent de la Bassella, deixant els senyals del GR 5 i continuant per la pista principal. Enfilem una forta pujada que arriba a una bifurcació de camins: cal seguir pel de l’esquerra i continuar la pujada. Passem pel costat d’una casa verda i, al cap d’uns 20 m, caldrà deixar la pista principal i agafar un camí a la dreta que ens portarà fins al mirador del Perer, una gran esplanada natural des d’on podrem gaudir de bones vistes dels cingles de Bertí, Puiggraciós, Riells del Fai, Sant Sadurní de Gallifa, Sant Llorenç del Munt...Els dos Vallès i fins i tot la mar són als nostres peus!

Continuem per la pista arran de cinglera fins a un altre mirador en què hi ha una plataforma natural des d’on es practica el salt amb parapent. Reculem uns 100 m la pista i agafem un trencall a la dreta que ens porta al mas Parer.

Seguim pel camí principal, aviat trobem un seguit de trencalls; nosaltres prendrem el segon de l’esquerra que ens portarà fins a l’ermita de Sant Climent. Continuem per la pista fins a una bifurcació: caldrà agafar el camí de l’esquerra que ens portarà de baixada fins al torrent de Vallbona. Travessem la riera per una gran pedra i continuem pel camí, ara entre camps de conreu. Oliveres i vinyes ens recorden que encara podem trobar petits racons rurals que sobreviuen donant l’esquena als terribles monstres de fum.

Continuem pel camí principal fins arribar a la C-59. Prendrem la carretera cap a l’esquerra i retornarem al punt d’inici.

(FONT: Descobrir Catalunya).

Darrera actualització: 04.03.2021 | 08:16