Santa Coloma Sasserra

  • Dificultat: Ruta fàcil, molta pista
  • Llargada: 57,7 km
  • Desnivell: 950 m

Itinerari: Era Nova – el Perer – Sant Quirze Safaja – Urb. Solà del Boix – Horta de Castellterçol – Ctra. de Castellcir – GR177 – Sta. Coloma Sasserra – El Giol – Castellcir – Balma del Vilardell – Embassament de Sant Quirze Safaja – Torrent de la font del Boix – Coll de Poses – Pinars del Badó – Revolt de la Font de la Serp – Sant Climent – Pla de la Costa – Era Nova

Descripció: Direcció al Cim d’Àligues agafem la pista del Perer tot enfilant-nos pel cingle. Passem el mas i arribem a la carretera de Centelles. Girem a la dreta i seguim direcció a Centelles fins que al següent encreuament trenquem a l’esquerra en direcció a Sant Quirze Safaja. Creuem el poble per la carretera principal, entrem a l'urbanització Solà del Boix fins que arribem a la zona esportiva El Roure.

Agafem el camí que voreja la carretera C-59 direcció Castellterçol, passem la masia de l’Horta i continuem per la carretera de Castellcir fins que ens trobem la masia El Prat. A partir d’aquí seguirem el GR-177 fins trobar-nos a Santa Colom Sasserra.

En aquest indret podem descansar observant la bonica casa del Giol i la Rectoria.

Seguidament desfem el camí fins a Castellcir i travessem el poble seguint el GR-177. A l’arribar a les últimes cases trenquem a l’esquerra i abandonem el GR. Ens llencem fent esses cap a Cal Sans i seguidament travessem un tancat ple de vaques i vedells a la Balma del Vilardell. Anem a parar a l’embassament del Parc de l’Aigua, de Sant Quirze Safaja. Travessem el poble en direcció Castellterçol i agafem el torrent de la Font del Boix. El camí dret i ple de fang ens porta fins a Coll de Poses. Passem per l'urbanització Pinars del Badó i davallem per un camí espès fins al Revolt de la Font de la Serp. Pedalem un xic per la carretera en direcció a Centelles i agafem el primer camí que trobem a la dreta. És el camí de Sant Climent. Passem prop de l’ermita i baixem fins que travessem el Torrent dels Horts. Ens acostem al poble tot vorejant camps d’oliveres, travessem la carretera i baixem pel Pla de la Costa fins arribar novament a Sant Feliu de Codines.

(FONT: La Pinya, núm. 126).

Darrera actualització: 04.03.2021 | 07:51